'Buitenlandse interesse in Bazoer: drie Franse topclubs volgen Vitesse-uitblinker'

'Buitenlandse interesse in Bazoer: drie Franse topclubs volgen Vitesse-uitblinker'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 06:55do 04-03-2021 om 06:55

Riechedly Bazoer staat in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs. De 24-jarige steunpilaar van Vitesse wordt onder meer intensief gevolgd door Olympique Marseille, Olympique Lyon en Lille OSC, zo meldt De Telegraaf.

Bazoer was tijdens de zege op VVV-Venlo in de halve finale van de KNVB Beker weer belangrijk voor Vitesse, maar hij werd na de 2-0 snel gewisseld. "Toen ik eruit werd gehaald zei de trainer tegen me: Ik wissel je om een herhaling van Klaiber te voorkomen." Sean Klaiber reikte vorig jaar met FC Utrecht tot de eindstrijd, die uiteindelijk niet doorging, maar liep een schorsing op tegen Ajax.

Met zijn goede optredens in Arnhem is Bazoer ook in het buitenland opgevallen. Hij floreert als vrije verdediger in het 5-3-2 systeem van coach Thomas Letsch, terwijl hij bij Ajax doorbrak als aanvallende middenvelder. Volgens De Telegraaf wordt die ontwikkeling als interessant gezien door de buitenlandse clubs.

Ook ploeggenoot Oussama Tannane staat er goed op. De aanvallende middenvelder mikt in de zomer op een nieuw buitenlands avontuur, nadat hij in januari nog een 'toptransfer' in het water zag vallen. "Er was een grote kans voor hem", zegt Letsch over de 27-jarige smaakmaker. "Daar hebben we open over gesproken en we zouden ons constructief hebben opgesteld om hem die kans te gunnen. Het is uiteindelijk niet doorgegaan en als trainer ben ik erg blij dat hij bij ons is gebleven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws