Klaiber sprak Ten Hag aan: 'Als je me haalt, moet je me soms ook gebruiken'

Klaiber sprak Ten Hag aan: 'Als je me haalt, moet je me soms ook gebruiken'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 10:11do 04-03-2021 om 10:11

Sean Klaiber sprak met Erik ten Hag over zijn reserverol bij Ajax. De rechtsback spoorde zijn trainer aan om hem vaker in te zetten en in de bekerwedstrijd in Heerenveen (0-3 voor de Amsterdammers) was het zover.

Klaiber speelde de tweede helft als rechtsback en daarmee kwam een wens in vervulling. De van Utrecht overgekomen verdediger liet zijn trainer weten dat hij graag meer zou willen spelen. "Als je me haalt, dan moet je me ook soms gebruiken", deelt Klaiber zijn woorden met het Algemeen Dagblad. "De trainer vertelde me dat ik mijn kansen moest pakken als die zich weer voordeden. Dat heb ik zojuist geprobeerd. Ik was toe aan mijn eerste minuten van 2021."

De andere Ajacieden gunden het de 26-jarige back en wensten hem voor de tweede helft begon al veel succes. "Kennelijk mogen ze me wel", reageert Klaiber. "Ik denk dat ik een echte teamspeler ben. Iedereen ziet mij op trainingen alles geven. Ik houd de basisspelers scherp, ondanks mijn eigen situatie. Dat wordt wel gewaardeerd."

De situatie van Klaiber is nu dat hij de vierde rechtsback in de pikorde is. Dat voelt gek aan, nadat hij in de eerste seizoenshelft nog vaak speelde. "Ik heb zelfs mijn debuut in de Champions League gemaakt. Het ging ook best goed, behalve die thuiswedstrijd tegen Twente waarin mijn directe tegenstander twee keer scoorde. Maar ook daarna heb ik nog speeltijd gekregen. Maar mijn concurrenten bleven het na mijn liesblessure goed doen. Waarom zou de trainer ze er uithalen?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws