KNVB staat Vitesse bij: 'Dat we het willen proberen, is een understatement'

KNVB staat Vitesse bij: 'Dat we het willen proberen, is een understatement'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 11:31do 04-03-2021 om 11:31

Naast Vitesse gaat ook de KNVB proberen om supporters toe te laten bij de bekerfinale op 18 april. De Arnhemmers gaven al aan de mogelijkheden te onderzoeken en zij krijgen daarbij hulp vanuit Zeist.

Beide partijen weten dat de overheid dan wel mee moet werken. "Zij bepalen in deze wat mag en wat niet mag", zegt Jaap Paulsen van de KNVB tegen Omroep Gelderland. "Als de cijfers dalen, is er meer mogelijk. Daar hopen we op en daar hebben we veelvuldig contact over met Den Haag. Dat we het willen proberen, is een understatement."

De Fieldlabs-experimenten die onlangs werden gehouden bij NEC en Almere City kunnen wellicht bijdragen aan het toelaten van fans in De Kuip. "Het is niet zo dat dat project de sleutel is voor het feit of er publiek bij mag op 18 april, maar het geeft wel aan dat er nieuwe mogelijkheden worden onderzocht", laat Paulsen weten. "Wat ons betreft gaan we zo snel mogelijk als het veilig is spelen met publiek, maar we zijn afhankelijk."

De KNVB is echter niet van plan om de bekerfinale ook om te dopen tot een Fieldlabs-evenement en gereguleerd supporters van beide clubs toe te laten. "Het is natuurlijk niet zo dat we nu alles maar Fieldlabs kunnen noemen, want dan ben je er ook wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws