Blessurenieuws van Feyenoord: nieuwe basisklant Nieuwkoop valt weg

Blessurenieuws van Feyenoord: nieuwe basisklant Nieuwkoop valt weg

Feyenoord zal het de komende weken moeten stellen zonder Bart Nieuwkoop. De rechtsback, die de afgelopen drie wedstrijden in de basis begon bij de Rotterdammers, heeft op  de training een hamstringblessure opgelopen.

Dat laat Feyenoord weten via de officiële kanalen. Nieuwkoop zal 'de komende weken niet inzetbaar zijn', zo valt er te lezen in het officiële statement. Dat is een slecht moment voor zowel de club als de speler, omdat de rechtervleugelverdediger net een basisplaats had veroverd en de afgelopen drie wedstrijden het vertrouwen kreeg van trainer Dick Advocaat.

Hij startte dit seizoen twaalf competitiewedstrijden als basisspeler en viel drie keer in, maar voorlopig zal het daar bij blijven. Met Nieuwkoop in de lappenmand zal De Kleine Generaal waarschijnlijk weer kiezen voor Lutsharel Geertruida als rechtsback. Hij was de vaste rechtsachter voordat Nieuwkoop hem van zijn basisplaats beroofde.

Zonder de 24-jarige back uit Bergen op Zoom treedt Feyenoord dit weekend aan tegen VVV-Venlo. Een week later staat de uitwedstrijd bij PSV op het programma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s