Ajax-doelwit weigert 'historische' transfer: 'Voor hem was het onbespreekbaar'

Ajax-doelwit weigert 'historische' transfer: 'Voor hem was het onbespreekbaar'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 14:58do 04-03-2021 om 14:58

FC Nordsjaelland had in de winterse transferperiode kans om Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana voor een recordbedrag te verkopen. Dat onthult Jan Laursen, voormalig technisch directeur en nu voorzitter van de Deense club.

Ajax is nog steeds in de markt voor Sulemana, die zich ook in de kijker heeft gespeeld bij Sporting Portugal en Bayer Leverkusen. Nordsjaelland hield in de winter een vertrek van de negentienjarige Ghanees tegen. "We hadden een historische transfer kunnen afronden", vertelt Laursen in het Eurosport-programma Købmændenes klub.

"Ja, het ging om Kamal", bevestigt de Nordsjaelland-baas. "Maar zelf maakte hij al snel duidelijk dat een transfer onbespreekbaar was, omdat hij nog veel te leren heeft bij onze club. Het zegt veel over zijn karakter."

Het transferrecord van Nordsjaelland staat op naam van Emre Mor, die vijf jaar geleden voor 9,75 miljoen euro de overstap maakte naar Borussia Dortmund. Daarna komt Mohammed Kudus, voor wie Ajax afgelopen zomer negen miljoen betaalde. Sulemana moet dus meer dan tien miljoen euro opleveren, afgaande op de uitspraken van Laursen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws