Ambitieus Almere City stuurt Tobiasen de laan uit na verspelen riante voorsprong

Ambitieus Almere City stuurt Tobiasen de laan uit na verspelen riante voorsprong

04-03-2021 20:17 Laatste update: 06-03-2021 10:44
105

Ole Tobiasen is niet langer de trainer van Almere City. De 45-jarige Deen moet het veld ruimen na de midweekse 1-2 thuisnederlaag tegen FC Volendam.

Tobiasen werd medio 2019 aangesteld als hoofdtrainer en moest het ambitieuze Almere City het laatste zetje richting de Eredivisie geven. Lange tijd zag het ernaar uit dat het dit seizoen inderdaad ging gebeuren. Almere City won op 2 januari van concurrent De Graafschap en nam toen een voorsprong van acht punten. Sindsdien zit de klad er echter in. Almere City is van plek twee naar plek vier gezakt en staat op vier punten van de directe promotieplekken.

Nu is het nu einde verhaal voor Tobiasen. 'Na diverse gesprekken tussen spelers, staf en clubleiding is geconstateerd dat het draagvlak voor een verdere samenwerking ontbreekt', laat Almere City weten via de officiële kanalen. De club gaat op zoek naar een opvolger. Assistent-trainer Jeroen Rijsdijk neemt de leiding over.

Almere City heeft nog twaalf wedstrijd de tijd om alsnog eerste of tweede in de Keuken Kampioen Divisie te worden. Lukt dat niet, dan lonken in ieder geval nog de play-offs: Almere City eindigde in de tweede periode achter SC Cambuur, maar verzekerde zich van periodewinst, omdat Cambuur de eerste periode al had gepakt.