Anita mag weer interlandvoetbal spelen na 'pauze' van ruim tien jaar

Anita mag weer interlandvoetbal spelen na 'pauze' van ruim tien jaar

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 21:53do 04-03-2021 om 21:53

Vurnon Anita speelde tussen mei 2010 en september 2010 zijn enige drie interlands voor Oranje. Nu lonkt – na een pauze van ruim tien jaar – een nieuwe interlandcarrière voor de 31-jarige RKC Waalwijk-controleur.

De laatste interland van Anita was een EK-kwalificatieduel met Finland: formeel zou hij daardoor niet meer in actie kunnen komen voor een ander land, zoals zijn geboorteland Curaçao. De FIFA heeft inmiddels echter dispensatie verleend, waardoor Anita nu alsnog zijn debuut voor Curaçao kan maken. De ploeg gaat onder leiding van bondscoach Guus Hiddink jacht maken op WK-kwalificatie. Hiddink had nog meer Eredivisie-spelers op de radar, zoals Vitesse-uitblinker Riechedly Bazoer.

Dat Anita ooit opnieuw voor Oranje in aanmerking zou komen, was zo goed als uitgesloten. De bij Ajax opgeleide verdediger annex middenvelder zat in het najaar van 2011 en in het najaar van 2015 – toen hij uitkwam voor Newcastle United – nog een paar keer bij de selectie, maar was sindsdien volledig uit beeld verdwenen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Curaçao National Football Team (@curacaonationalfootballteam)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws