Van Hintum (34) plakt er jaartje aan vast en heeft één grote wens: 'Niet leuk zo'

Van Hintum (34) plakt er jaartje aan vast en heeft één grote wens: 'Niet leuk zo'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 22:26do 04-03-2021 om 22:26

De onlangs 34 jaar oud geworden Bart van Hintum hoopt nog mee te maken dat hij weer in volle stadions mag spelen. De linksbenige verdediger uit Oss heeft zijn aflopende contract bij FC Groningen met één jaar verlengd.

Van Hintum weet dat het einde van zijn carrière dichterbij komt, al wil hij daar voorlopig nog niet aan denken. "Natuurlijk ga je daar wel over nadenken", vertelt hij aan de clubkanalen van FC Groningen. "Maar ik voel me nog jong, dus ik heb eigenlijk nooit gedacht: ik ga stoppen na dit seizoen. Maar het was wel een domper geweest als je kinderen of je familie en vrienden niet meer bij je laatste seizoen aanwezig kunnen zijn. Die hebben al heel veel wedstrijden gemist. En ik moet zeggen: zonder publiek spelen is niet leuk."

De oud-speler van onder meer TOP Oss, PEC Zwolle en Heracles Almelo heeft er dus een jaartje aan vastgeplakt, in de hoop dat de stoeltjes van de Euroborg volgend jaar weer bezet mogen worden. Misschien speelt FC Groningen tegen die tijd ook Europees voetbal: de ploeg van Danny Buijs staat zesde in de Eredivisie en koerst af op de play-offs om Europees voetbal. "Nog een paar wedstrijden winnen en dan heb je dat", aldus Van Hintum. "En als we die play-offs inkomen, moeten we twee wedstrijden knallen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws