Ten Hag: 'Goede ploegen steeds beter, wij ook: maar dan kan PSV-uit tegenvallen'

Ten Hag: 'Goede ploegen steeds beter, wij ook: maar dan kan PSV-uit tegenvallen'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 23:36do 04-03-2021 om 23:36

Erik ten Hag is met Ajax nog op drie fronten actief: de Eredivisie-koploper bereikte woensdag de bekerfinale en is ook nog actief in de Europa League. De Ajax-trainer ziet iets moois ontstaan, maar wil nog niet te ver vooruitkijken.

Ajax won in 2021 twaalf van zijn veertien wedstrijden en speelde alleen tegen PSV twee keer gelijk. "Goede ploegen worden beter naarmate het seizoen vordert. Dat zie je bij ons ook. Je kunt alleen niet élke wedstrijd schitteren", wordt Ten Hag na de bekerzege op sc Heerenveen geciteerd door Het Parool. De Ajax-trainer wijst naar het drukke programma en vindt het niet vreemd dat er af en toe een mindere wedstrijd tussen zit. "Mensen verwachten veel van ons, dat mag, maar dan valt zo'n duel met PSV een keer tegen. Toch pakten we ook daar een resultaat mee."

De Amsterdammers staan in de competitie zes punten voor op PSV – met nog één wedstrijd tegoed – strijden op zondag 18 april met Vitesse om bekerwinst én hebben het Europa League-tweeluik met BSC Young Boys nog voor de boeg. Ten Hag trapt echter op de rem. "In de KNVB Beker zijn we dicht bij succes, al is Vitesse een lastige tegenstander", benadrukt hij. "Over de Europa League winnen praat ik niet eens. Dat bekijken we echt van wedstrijd tot wedstrijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: KNVB beker Ajax

Poll

Hoeveel hoofdprijzen gaat Ajax dit seizoen pakken?

0
6%
1
13%
2
64%
3
16%
(2157 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws