Dramatisch nieuws voor PSV: Mauro komt dit seizoen niet meer in actie

Dramatisch nieuws voor PSV: Mauro komt dit seizoen niet meer in actie

05-03-2021 11:19 Laatste update: 11:29
97

PSV zal het de rest van dit seizoen moeten stellen zonder Mauro Junior. De Braziliaan raakte afgelopen week geblesseerd en uit onderzoeken blijkt dat hij pas in het seizoen 2021/2022 weer in actie kan komen voor de Eindhovenaren.

Roger Schmidt, trainer van PSV, maakte op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard van zondagmiddag bekend dat de Braziliaanse middenvelder voorlopig niet terugkeert in het elftal bij de Eindhovenaren. De blessure hield hem ook al aan de kant voor de competitiewedstrijd tegen Ajax (1-1) van afgelopen weekend. Het zou gaan om een knieblessure die hem acht tot tien weken aan de kant houdt.

Wedden

Meer odds

Dit seizoen werd Mauro veelvuldig gebruikt door Schmidt. Hij speelde in de spits en als linksback, maar kwam voornamelijk op het middenveld in actie. De alleskunner speelde in negentien van de 24 Eredivisiewedstrijden dit seizoen mee. Zijn blessure zal dus een hard gelag zijn voor de Duitse oefenmeester, die ook Noni Madueke en Cody Gakpo al een tijdje moet missen.

De 21-jarige Braziliaan staat al sinds 2017 onder contract bij PSV en was in het kampioensseizoen 2017/2018 in vijftien competitiewedstrijden van de partij. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Heracles Almelo en was hij één van de uitblinkers.