'Mogelijk een besmetting met het coronavirus tijdens testwedstrijd in De Goffert'

'Mogelijk een besmetting met het coronavirus tijdens testwedstrijd in De Goffert'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 12:15vr 05-03-2021 om 12:15

Na de wedstrijd tussen NEC en De Graafschap, waarbij supporters aanwezig waren om in het kader van een Fieldlab-experiment te testen, is mogelijk één persoon besmet geraakt met het coronavirus. Dat heeft geen gevolgen voor de uitkomsten van het onderzoek.

Vijf dagen na afloop van de wedstrijd lieten 82 procent van de mensen die aanwezig waren zich opnieuw testen en daarbij kwamen drie positieve gevallen aan het licht. Dat melden diverse media, waaronder Omroep Gelderland. Bij één van die personen is niet helemaal duidelijk of de coronabesmetting is opgelopen tijdens de wedstrijd tussen NEC en De Graafschap (1-2), terwijl bij de andere twee met zekerheid kan worden gesteld dat dat niet gebeurd is.

De aanwezigen werden in bubbels verdeeld die zich aan verschillende regels moesten houden. Zo was er een groep die moest blijven zitten en drank gebracht kreeg, een groep die wel rond kon lopen, groepen die wel of niet een mondkapje moesten dragen en groepen die wel of niet mochten zingen. De besmette persoon zat in de groep die op dezelfde plaats moest blijven zitten en een mondkapje moest dragen.

De coronabesmetting zal de uitkomsten van het onderzoek niet in de weg staan. Andreas Voss, een arts-microbioloog die betrokken is bij Fieldlabs, liet al weten dat het onderzoek zich richtte op de risico's van bepaalde situaties en welke indeling van publiek het beste was. De vraag hoe veel mensen besmet raakten is volgens hem niet relevant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws