Wormuth bevestigt gesprekken en wil duidelijkheid: 'Moeten beter zijn dan Fortuna'

Wormuth bevestigt gesprekken en wil duidelijkheid: 'Moeten beter zijn dan Fortuna'

05-03-2021 14:37 Laatste update: 14:39
14

Frank Wormuth hoopt ook de komende seizoenen voor de groep te staan bij Heracles Almelo. De Duitse trainer, die over een aflopend contract beschikt, geeft in gesprek met RTV Oost aan dat hij zijn ploeg graag 'een volgende stap' wil zien maken.

De twee partijen zijn inmiddels in gesprek over een nieuw contract, zo bevestigt Wormuth. "Het zijn kleine dingen die we nog moeten bespreken. Het gaat niet om geld, het gaat om de selectie van komend seizoen. Elke trainer en elke club wil een volgende stap maken en de enige vraag die ik had, was hoe doen we dat? Dat was de discussie."

Wormuth hoopt de stap naar de plekken om play-offs te kunnen maken de komende seizoenen. "De doelstelling was in de Eredivisie blijven, spelers ontwikkelen en thuis aantrekkelijk spelen. Dat hebben we de laatste drie jaar gedaan. Dan vraag ik me af, kunnen we de goede spelers ook houden? Zodat we een volgende stap kunnen zetten. Als je doelstelling handhaving of plek 8 tot en met 12 is, moet je ook altijd twee keer van bijvoorbeeld RKC Waalwijk winnen, dan moeten we beter dan Fortuna zijn, enzovoorts."

Het belangrijkste doel van Wormuth: de selectie bij elkaar houden. "Een team ontwikkelt zich en als we het team bij elkaar houden en nog twee, drie, vier, goede spelers halen, dan hebben we volgend seizoen niet zo'n probleem tegen misschien RKC. Het is mogelijk een volgende stap te maken met Heracles, de club wil het ook", sluit hij af.