Padt weer genoemd bij Nederlands elftal: 'Dat doet hij dit seizoen absoluut'

Padt weer genoemd bij Nederlands elftal: 'Dat doet hij dit seizoen absoluut'

05-03-2021 16:35 Laatste update: 17:08
61

Sergio Padt maakt dit seizoen indruk bij FC Groningen, maar was de afgelopen interlandperiodes niet in beeld bij het Nederlands elftal. Groningen-trainer Danny Buijs wil niet stellen dat Padt een oproep verdient, maar neemt het ook op voor zijn doelman.

Padt raakte uit beeld bij het Nederlands elftal na het veelbesproken treinincident in 2018. Hij zou agressief zijn geworden na een ticketcontrole en belandde een nacht in de cel. Padt heeft zich echter uitstekend hersteld en wist dit seizoen in 24 wedstrijden 9 keer de nul te houden.

"Vooropgesteld: ik bepaal niet wie er geselecteerd wordt voor Oranje. Bovendien heb ik ook geen goed beeld van wat de Nederlandse keepers in het buitenland presteren", begint Buijs wanneer hem gevraagd wordt naar een Oranje-oproep voor Padt, in gesprek met Voetbal International. "Maar als je naar Sergio's cijfers kijkt, dan zijn die echt uitstekend, zeker voor een club als FC Groningen."

"Hoe dat zich verhoudt tot wat andere keepers presteren, is aan de bondscoach", vervolgt de Groningen-trainer. "Sergio kan alleen doen waar hij zelf invloed op heeft, en dat is goed keepen. Dat doet hij dit seizoen tot nu toe absoluut, en hopelijk voor ons trekt hij deze vorm tot in mei door", sluit Buijs af.