Cambuur maakt geen fout, Go Ahead wint vijf duels op rij, historische avond NEC

05-03-2021 22:52 Laatste update: 22:54
23

SC Cambuur heeft geen fout gemaakt in de titelstrijd. In eigen huis werd SC Telstar met 3-1 verslagen. Go Ahead Eagles zet de goede vorm ook voort: de ploeg van trainer Kees van Wonderen wint met 0-4 op bezoek bij TOP Oss en heeft inmiddels vijf wedstrijden achter elkaar gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie.

SC Cambuur - SC Telstar 3-1
Cambuur heeft in de strijd om de Keuken Kampioen Divisie-titel geen fout gemaakt. In eigen huis werd Telstar met 3-1 aan de kant gezet. De thuisploeg begon flitsend: Robin Maulun en Robert Mühren zorgden voor een comfortabele 2-0 voorsprong na twintig minuten spelen. Daarna haperde het echter wat aan Cambuur-zijde. Rashaan Fernandes zorgde er op slag van rust voor dat de spanning weer helemaal terug was door de 2-1 te maken.

De overwinning kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Jarchinio Antonia zorgde er na 56 minuten spelen voor dat de marge weer twee werd. Cambuur speelde de wedstrijd vervolgens simpel uit en heeft inmiddels een voorsprong van negen punten op nummer twee De Graafschap, dat dit weekend nog wel in actie komt tegen FC Eindhoven.

TOP Oss - Go Ahead Eagles 0-4
Go Ahead Eagles blijft dit seizoen goed meedraaien in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Kees van Wonderen wint voor de vijfde keer op rij en doet dat met ruime cijfers. Op bezoek bij TOP Oss stond er na negentig minuten spelen een 0-4 stand op het scorebord.

De motor van Go Ahead kwam pas laat in de eerste helft op gang, maar toen begon het te lopen. Jacob Mulenga zorgde net voor de theepauze voor 0-1, na rust bouwden Antoine Rabillard (2x) en Ioannis Foivos Botos de score verder uit. Vooral de treffer van de Griek mocht er zijn: hij verraste TOP Oss-keeper Bo Geens na een mooie actie van afstand.

Helmond Sport - NEC 0-7
NEC heeft het goed voor elkaar na zeges op Roda JC (1-3) en FC Den Bosch (4-1). Ook Helmond Sport moest er vrijdag aan geloven en speelde vanaf het eerste fluitsignaal een verloren wedstrijd. Door goals van Rens van Eijden, Rangelo Janga en Jordy Bruijn (de mooiste van de drie) stond er na 45 minuten al een 0-3 tussenstand op het scorebord.

Helmond Sport bakte er helemaal niets van en liet zich naar de slachtbank leiden door NEC. Édgar Barreto maakte zijn eerste NEC-goal in veertien jaar tijd en even later werd het ook nog 0-5 en Bart van Rooij door respectievelijk Elayvis Tavsan en Bart van Rooij. Thibo Baeten bepaalde de eindstand op 0-7.

NEC klimt naar de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op nummer drie NAC Breda bedraagt nog slechts drie punten.

Jong Utrecht - MVV 0-1
Jong FC Utrecht heeft de strijd met directe concurrent MVV verloren. Het werd 0-1. Joy-Lance Mickels maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De vleugelaanvaller scoorde na 23 minuten.

MVV is terug te vinden op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, al is het gat met nummer achttien Jong AZ (er degradeert echter niemand) slechts zes punten. Jong Utrecht staat zestiende.