Emmen pakt in 'dying seconds' punt tegen Sparta na ongelukkige handsbal Auassar

05-03-2021 21:52 Laatste update: 21:54
49

FC Emmen heeft in de absolute slotfase van de wedstrijd een punt gepakt tegen Sparta Rotterdam. Michael de Leeuw maakte er vanaf de strafschopstip 1-1 van, nadat Adil Auassar een strafschop veroorzaakte met een ongelukkige handsbal. In de eerste helft kwam Sparta op voorsprong na een blunder van doelman Michael Verrips.

Emmen zal met een goed gevoel begonnen zijn aan de wedstrijd tegen Sparta, na de overwinningen tegen PEC Zwolle en FC Utrecht. De ploeg van trainer Dick Lukkien had tegen Sparta het meeste balbezit, maar tot échte kansen kwam de ploeg niet. Sparta kwam wel tot een aantal speldenprikjes, maar heel spectaculair was de eerste helft niet.

Totdat Emmen-keeper Verrips vlak voor de thee flink in de fout ging. Laros Duarte probeerde het eens van grote afstand en produceerde een op het oog houdbaar schot, maar Verrips kreeg zijn handen er niet goed achter. Hij zag hoe de bal vervolgens tergend langzaam over de doellijn rolde.

Het was de situatie waar Sparta op hoopte. De gasten trokken zich in de tweede helft terug op eigen helft en lieten de bal wederom aan Emmen. De ploeg van Lukkien creëerde een aantal prima mogelijkheden. De grootste was voor Michael de Leeuw, maar de spits zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Niet veel later was het Sparta-keeper Maduka Okoye die een vrije trap van Miguel Araujo knap uit de kruising tikte. Het zat Emmen niet mee in de tweede helft: ook een schot van Sergio Peña vloog er niet in.

Emmen wist uiteindelijk alsnog een punt uit het vuur te slepen. De bal ging op de stip na een handsbal van Auassar. Scheidsrechter Danny Makkelie wilde er eerst niet aan, maar de VAR riep hem naar het beeldscherm. De bal ging alsnog op de stip en De Leeuw zorgde voor de gelijkmaker diep in blessuretijd: 1-1.

Emmen verliest dus voor de derde keer op rij niet in de Eredivisie en komt op 13 punten na 25 wedstrijden. De achterstand op nummer 17 ADO Den Haag is nog maar twee punten, terwijl het gat met Willem II vier punten is. Sparta blijft gevaarlijk hangen in de onderste regionen en staat op 24 punten uit 24 wedstrijden.