Lukkien baalt na 'teleurstellend' resultaat: 'Het is te gek voor woorden'

Lukkien baalt na 'teleurstellend' resultaat: 'Het is te gek voor woorden'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 07:37za 06-03-2021 om 07:37

FC Emmen-trainer Dick Lukkien vindt dat zijn ploeg te weinig heeft gekregen in de thuiswedstrijd tegen Sparta. De oefenmeester weet waar het probleem ligt, maar koestert tegelijkertijd de late gelijkmaker van aanvoerder Michael de Leeuw.

Lang leek het erop dat de bezoekers uit Rotterdam met drie punten zouden vertrekken uit Drenthe. Totdat scheidsrechter Danny Makkelie een ongelukkige handsbal van Spartaan Adil Auassar een strafschop waard vond, waaruit De Leeuw de Drenten in de absolute slotfase alsnog een punt schonk. Lukkien stond na afloop de NOS met gemengde gevoelens te woord. "Het is te gek voor woorden dat je dan blij moet zijn met een punt als je de hele wedstrijd hebt gezien, want ik vond eigenlijk maar één ploeg spelen om te winnen en dat was mijn ploeg."

Lukkien vindt vooral dat zijn ploeg het in de eerste helft heeft laten liggen. "In de eerste helft hebben we heel veel balbezit, maar te weinig dreiging naar de goal. Dat heeft dan ook te maken met de kwaliteit van je voorwaartsen. Dan ben je afhankelijk van een individuele actie." De oefenmeester hoopt dat concurrenten ADO, Willem II, VVV-Venlo en RKC Waalwijk dit weekend eveneens punten gaan verspelen. Ondanks het 'teleurstellende' resultaat is Lukkien lang niet ontevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg in de laatste weken. "Je kunt het ook anders bekijken: we hebben er nu drie op rij niet verloren. Dat je mij van tevoren gezegd dat we zeven punten zouden halen uit deze drie wedstrijden had ik daar waarschijnlijk voor getekend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws