'Drommel heeft ook gesproken met Ajax, maar die willen nog geen beslissing nemen'

'Drommel heeft ook gesproken met Ajax, maar die willen nog geen beslissing nemen'

06-03-2021 11:32
91

Niet alleen PSV, maar ook Ajax heeft interesse in Joël Drommel. De Amsterdammers zijn op dit moment echter nog niet concreet voor de 24-jarige doelman van FC Twente, zo laat De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij weten.

"Drommel heeft ook gesproken met Ajax", zegt Verweij in de voetbalpodcast van de krant. "Alleen Ajax kan én wil op dit moment nog geen beslissing nemen, omdat ze niet weten wat er met Onana gaat gebeuren. Voor hetzelfde geld tekent Onana bij. Dat is ook heel logisch, maar dat hangt weer af van wat het CAS beslist."

Ajax lijkt in een spagaat te zitten. "Wordt de straf heel erg verlaagd, dan kan Onana nog weg en dan hadden ze Drommel wel moeten pakken", legt Verweij uit. "Dat konden ze overigens vier jaar geleden al, want Sjaak Swart heeft die naam wel 82 keer ingebracht bij Ajax. Dat hebben ze toen niet gedaan. Nu hebben ze een gesprek gevoerd. PSV kan gewoon veel sneller schakelen dan Ajax op dit moment wil. Dat is ook een fantastische club voor hem."

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International meldden woensdag dat PSV verregaande interesse heeft in Drommel. FC Twente speelde al in op een vertrek van de keeper: Lars Unnerstall komt na dit seizoen transfervrij over van de Eindhovenaren.