Pelé steekt loftrompet over 'erfgenaam': 'Dat zeg ik niet voor de grap'

Pelé steekt loftrompet over 'erfgenaam': 'Dat zeg ik niet voor de grap'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 17:18za 06-03-2021 om 17:18

Laatste update: zaterdag 6 maart 2021 om 17:24za 06-03-2021 om 17:24

Pelé is lyrisch over Kylian Mbappé. De Braziliaanse voetballegende ziet zichzelf terug in de aanvaller van Paris Saint-Germain en noemt hem zijn 'erfgenaam'.

"Mbappé kan mijn erfgenaam worden, en dat zeg ik niet voor de grap", vertelt Pelé in gesprek met La Gazzetta Dello Sport. "In zijn kwaliteit om snel te spelen, zie ik mezelf terug. Hij is een aanvaller die snel denkt. Als de bal bij naar hem toekomt, weet hij al wat hij moet doen. Hij weet precies waar hij heen moet en hoe hij het spel moet lezen om de beste oplossing te vinden. Dat zijn belangrijke kwaliteiten in het hedendaagse voetbal."

"Kylian is ook nog erg snel in het sprinten en in het dribbelen", vervolgt Pelé, die vervolgens de vergelijking met zichzelf weer trekt. "Ik was dat ook", besluit de inmiddels tachtigjarige oud-voetballer van Santos en New York Cosmos.

Mbappé kwam dit seizoen in alle competities 31 keer in actie voor Paris Saint-Germain. Daarin scoorde de rappe aanvaller 23 keer. In het Champions League-duel tegen FC Barcelona (1-4) van twee weken geleden maakte Mbappé indruk, door Paris met drie goals bij de hand te nemen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws