Armoedig en dramatisch VVV is perfecte medicijn voor Feyenoord: 6-0 in De Kuip

06-03-2021 18:18
117

Feyenoord heeft op halve kracht een grote overwinning geboekt op VVV-Venlo. De klus was na één helft al geklaard, uiteindelijk werd het 6-0.

VVV kwam op het perfecte moment voor Feyenoord, dat al vier wedstrijden niet gewonnen had. En dat topschutter Giorgos Giakoumakis er niet bij was, was een extra meevaller voor Feyenoord. Het gemis van de Griekse spits werd pijnlijk duidelijk. VVV presenteerde zich als een ploeg die zonder Giakoumakis stijf onderaan zou staan in de Eredivisie. Feyenoord kreeg geen enkele tegenstand en greep dan ook snel de leiding.

Jens Toornstra schoot na een klein kwartier de 1-0 binnen en het leek gespeeld toen Lutsharel Geertruida er een paar minuten later 2-0 van maakte. Niet omdat de achterstand niet meer te overbruggen was, wel omdat VVV geen enkele inzet toonde en het allemaal maar liet gebeuren. De 3-0 van Bryan Linssen na een half uur, een subtiele chip, was de doodsteek voor VVV.

De ruime voorsprong na 45 minuten gaf Feyenoord de gelegenheid om het in de tweede helft wat rustiger aan te doen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Het tempo zakte, al werd het beste voor het laatst bewaard. Toornstra jaagde na een uur de 4-0 binnen en de mooiste goal van de middag was van aanvoerder Steven Berghuis, die tot dat moment weinig in de melk te brokkelen had. Hij schoot op heerlijke wijze de 5-0 van.

Maar het bloeden was nog niet voorbij voor VVV, want het slotakkoord kwam van Eric Botteghin. De Braziliaan bepaalde de eindstand een paar minuten voor tijd op 6-0. Feyenoord lijkt de strijd om plek twee weer nieuw leven in te blazen. De Rotterdammers staan nog wel vierde, maar nemen het volgende week in Eindhoven op tegen nummer twee PSV. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vijf punten.