Goal van De Jong helpt Sevilla niet, Rangers wacht beladen kampioensduel

06-03-2021 19:38
9

Sevilla heeft zichzelf zaterdagavond een bijzonder slechte dienst bewezen. De ploeg uit Andalusië doet bovenin mee in La Liga, maar maakt door een 2-1 nederlaag bij laagvlieger Elche pas op de plaats.

Elche - Sevilla 2-1
De ploeg van trainer Julen Lopetegui en spits Luuk de Jong moest winnen om de druk op Atlético Madrid, Real Madrid en FC Barcelona te houden. Promovendus Elche maakte het Sevilla echter bijzonder lastig en knokte zich in het laatste kwartier zelfs naar de zege. José Parejo en Guido Carrillo troffen doel voor de thuisploeg, waarna de aansluitingstreffer van De Jong in blessuretijd te laat kwam.

Sevilla blijft vierde en houdt een Champions League-ticket in handen, maar ziet de top-drie dit weekend waarschijnlijk definitief uit het zicht verdwijnen. Real Sociedad, de nummer vijf, staat wel nog op een veilige achterstand van zes punten.

Rangers - Saint Mirren 3-0
Met een thuisoverwinning zou de eerste Schotse landstitel sinds 2011 Rangers haast niet meer kunnen ontgaan en dus maakte de formatie van trainer Steven Gerrard korte metten met Saint Mirren. Ryan Kent, Alfredo Morelos en Ianis Hagi scoorden voor de blauwe formatie, die bij puntenverlies van aartsrivaal Celtic tegen Dundee United op zondag de champagne kan ontkurken.

Als The Bhoys wél winnen in Dundee, wacht Rangers een heel erg pikante kampioenswedstrijd. De koploper kan dan volgende week op Celtic Park, in het hol van de leeuw, de titel binnenhalen. Een gelijkspel in de Old Firm tegen de eeuwige rivaal zou volstaan.

FC Volendam - Roda JC 3-4
De afgelopen weken bevond Volendam zich telkens aan de goede kant van de medaille en boekte het bijzondere overwinningen op Jong Ajax (3-2) en Almere City (1-2), maar aan die reeks kwam zaterdagmiddag op eigen veld een einde. Samuele Mulattieri scoorde voor rust nog wel twee keer in één minuut, maar daarna namen de gasten uit het zuidoosten van Limburg de regie over.

Patrick Pflücke liet nog in de eerste helft de aansluitingstreffer noteren, waarna Dylan Vente na rust de 2-2 aantekende. Weer een goal van Pflücke en een treffer van Fabian Serrarens brachten het Roda-totaal op vier, waarna Zakaria El Azzouzi vier minuten voor tijd nog 3-4 maakte. Een gelijkmaker viel niet meer en daardoor staan Volendam en Roda nu allebei op 44 punten en houden ze respectievelijk positie 7 en 8 van de Keuken Kampioen Divisie in handen.