Advocaat: 'Als hij bij mij zit, stokt het ook vaak en daar moet hij nog overheen'

Advocaat: 'Als hij bij mij zit, stokt het ook vaak en daar moet hij nog overheen'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 19:52za 06-03-2021 om 19:52

Lutsharel Geertruida komt ook tegenover Dick Advocaat soms moeilijk uit zijn woorden. De rechtsback van Feyenoord stottert en geeft daarom geen interviews. Zijn trainer merkt wel dat het steeds beter gaat.

In januari maakte ESPN bekend dat ze Geertruida niet konden interviewen omdat de verdediger liever niet voor de camera wil verschijnen. Hij voelt zich er nog niet klaar voor en Advocaat neemt hem dan ook in bescherming. "Voor ons is het makkelijk praten, maar voor zo'n jongen is dat heel erg moeilijk", zegt de trainer van Feyenoord tegenover ESPN.

De goede prestaties van Geertruida op het veld helpen hem wel om ook naast het veld stappen te maken. "Ik merk wel dat hij vrijer wordt", laat Advocaat weten. "Als hij bij mij zit stokt het vaak en daar moet hij nog overheen. Maar het begin is er en dat vind ik echt heel belangrijk."

Tegen VVV-Venlo, dat met 6-0 werd weggevaagd in De Kuip, maakte de 20-jarige back alweer zijn vijfde competitietreffer van het seizoen. "Voor een back is dat ontzettend veel", weet de ervaren oefenmeester, die ziet dat Geertruida nu samen met Philipp Max de meest scorende verdediger van de Eredivisie is. "En hij doet het weer met zijn hoofd!"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws