Willem II knokt zich in extremis naar een verdiend punt in Enschede

06-03-2021 20:37
30

Willem II heeft zich op bezoek bij FC Twente naar een verdiend punt geknokt. De Tricolores keken tegen een 1-0 achterstand aan, maar sleepten in de slotfase toch nog een gelijkspel uit het vuur.

De openingsfase was duidelijk voor het bezoek uit Brabant. Zij durfden vooruit te voetballen, waren fel in de duels en kregen door goed drukzetten ook kansen op de openingstreffer. Ché Nunnely was daar nog het dichtste bij, maar die leek te schrikken van de grote kans die hij kreeg en schoot van dichtbij over.

Na de uitstekende periode van Willem II kwam ook Twente beter in de wedstrijd. De formatie van trainer Ron Jans leek zich te beseffen dat er goed voetbal nodig zou zijn om resultaat te halen tegen de Tricolores en kwam voor rust ook nog tot kansen. Dario Dumic en Godfried Roemeratoe wisten doelman Arijanet Muric echter niet te kloppen.

Net als in de eerste helft waren de eerste minuten van het tweede bedrijf ook voor de gasten. Zij hadden via Kwasi Wriedt en Vangelis Pavlidis op voorsprong moeten komen, maar zagen tot hun afgrijzen dat de Tukkers bij de eerste de beste kans de trekker wél overhaalden. Jesse Bosch was het eindstation van een goed lopende aanval en drukte af: 1-0.

Dat was een serieuze tik voor Willem II en het leek er dan ook op dat ze die niet meer te boven zouden komen. Het kreeg echter hulp uit onverwachtse hoek: Roemeratoe werkte een kleine tien minuten voor tijd een bal volledig verkeerd weg en dat was een kolfje naar de hand van Pavlidis, die de bal oppikte en uit een lastige hoek binnen wist te prikken. Daarmee kregen de Tilburgers toch nog wat ze verdienden.

Dat ene puntje komt de Tricolores in het weekend waarin ook Emmen gelijkspeelde bijzonder goed uit. De afstand tot de hekkensluiter uit Drenthe blijft daarmee vijf punten en nummer vijftien VVV-Venlo staat nu nog maar vier punten voor, maar ADO Den Haag heeft zaterdagavond wel nog de kans om op gelijke hoogte te komen met Willem II. Dan moet het zien te winnen bij sc Heerenveen. Twente is en blijft zevende.