De Ligt-loos Juve gunt Ronaldo snipperdag en tankt vertrouwen voor Porto-climax

06-03-2021 22:34
2

Juventus is zaterdagavond geslaagd in twee missies. La Vecchia Signora heeft kunnen voorkomen dat het tegen SS Lazio averij opliep én heeft Cristiano Ronaldo rust kunnen geven: de sterspeler kwam pas twintig minuten voor tijd in het veld, toen de 3-1 eindstand al op de borden stond.

De nummer drie van Italië is flink achteropgeraakt in de titelrace en moest dus eigenlijk winnen van de nummer zeven, maar speelt dinsdag alweer de nóg belangrijker Champions League-wedstrijd tegen FC Porto. De regerend Serie A-kampioen – zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt – startte dramatisch. Dejan Kulusevski leverde de bal in, waarna Joaquin Correa Merih Demiral uitspeelde en Wojciech Szczesny kansloos liet: 0-1.

De Romeinen leken met een voorsprong de rust te halen, totdat Adrien Rabiot een bevlieging kreeg. De Fransman kwam aan de zijkant van het strafschopgebied terecht, maar besloot het vanuit een vrijwel onmogelijke hoek eens te proberen: doelman Pepe Reina had het nakijken. In het begin van de tweede helft kwam Juventus nog goed weg – Sergej Milinkovic-Savic raakte de lat – maar daarna nam De Oude Dame snel afstand.

Álvaro Morata loodste zijn ploeg in een tijdsbestek van drie minuten in veilige haven. Eerst stond hij aan het einde van een snelle counter en schoot hij vol overtuiging de 2-1 binnen, vervolgens maakte hij er uit een penalty ook 3-1 van. De Spanjaard mocht tien minuten later de zijlijn opzoeken en werd vervangen door Ronaldo, maar in de score kwam geen verandering meer.

Juventus komt op één punt van AC Milan en op zeven punten van Internazionale en mag nu afwachten wat de nummers één en twee de komende dagen doen. Dinsdag mag het strijden om een plek in de Champions League-kwartfinales: FC Porto begint dan met een 2-1 voorsprong aan het returnduel.