Vejinovic door het stof na 'dramatische k*tbal', Brood reageert: 'Ja, mag ook wel'

Vejinovic door het stof na 'dramatische k*tbal', Brood reageert: 'Ja, mag ook wel'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 23:36za 06-03-2021 om 23:36

ADO Den Haag-captain Marko Vejinovic trok na afloop van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen het boetekleed aan. De nummer voorlaatst van de Eredivisie had lange tijd uitzicht op een goed resultaat in het Abe Lenstra Stadion, maar trok in de slotfase toch weer aan het kortste eind: Vejinovic leverde de 'assist' op de 2-0 van Henk Veerman en baalde daar stevig van.

Na dat moment was de wedstrijd direct beslist. "Slap begonnen, maar na de goal (1-0 van Siem de Jong na acht minuten, red.) pakten we het heel goed op. Heerenveen kwam er echt niet aan te pas en we creëerden heel veel kansen. En dan verkloot ik het gewoon, geef ik een k*tbal, waardoor het 2-0 wordt. En dan is het eigenlijk over en uit", vatte Vejinovic samen in gesprek met ESPN. "Ik dacht dat Shaq (Shaquille Pinas, red.) mee zou lopen, maar het is gewoon een k*tbal, een dramatische bal van mij. Ik heb het verkloot en het team in de steek gelaten."

Trainer Ruud Brood werd ook geconfronteerd met de woorden van de routinier. "Was hij hard voor zichzelf? Ja, dat mag ook wel... Niet dat we er veel voor kopen, maar dat mag ook wel. Ik denk dat we allemaal goed in de wedstrijd zaten, we knokten allemaal voor het resultaat, we creëerden grote kansen. Heerenveen zat er redelijk doorheen en ging verdedigend wisselen. Ja, dan moet je doordrukken."

ADO heeft nog negen wedstrijden de tijd om directe degradatie af te wenden. De Residentieclub staat drie punten achter nummer zestien Willem II en zeven punten achter op nummer vijftien VVV-Venlo, dat dinsdag nog een inhaalwedstrijd tegen Sparta speelt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat ADO Den Haag dit seizoen degraderen?

Ja, direct
74%
Ja, via de play-offs
12%
Nee
14%
(766 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws