Koeman prijst Barça-parel: 'Hij voegt iets extra's toe en wordt steeds beter'

Koeman prijst Barça-parel: 'Hij voegt iets extra's toe en wordt steeds beter'

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 07:28zo 07-03-2021 om 07:28

FC Barcelona en trainer Ronald Koeman kunnen na de zege op Osasuna rustig naar de derby tussen Atlético en Real Madrid kijken. De Nederlander erkent dat de Catalanen niet hun beste wedstrijd speelden, maar noemt de drie punten het belangrijkste.

Koeman is blij met de progressie van zijn team. "In de afgelopen twee maanden hebben we veel obstakels overwonnen, we hebben successen behaald, het gaat geweldig", vertelt hij aan Barça TV. "We hadden het vandaag lastig, qua voetbal ontbrak er iets aan, maar we hebben hard gewerkt en veel energie in het duel gestopt ondanks de vermoeidheid van het treffen met Sevilla."

Barcelona is door de 0-2 overwinning bij Osasuna al zestien wedstrijden in La Liga ongeslagen. Daarvan werden er dertien gewonnen. De laatste nederlaag dateert van 5 december. "We lopen in op Atlético. Door dit resultaat zal het tot het einde van het seizoen spannend zijn." De concurrenten uit Madrid staan zondag tegenover elkaar. "Elk resultaat is goed voor ons."

Koeman krijgt lof in Spanje voor de vele talenten die de kans krijgen. "We doen het niet omdat mensen het willen, maar omdat de spelers het afdwingen", legt hij uit. "Ik geef talenten altijd kansen, omdat ze de toekomst van de club zijn. In Nederland is het makkelijker om jonge spelers in te passen omdat het niveau niet zo hoog is, maar als ze op de deur kloppen, dan moet je ze die ruimte geven. Al blijft winnen het belangrijkste."

Zaterdag maakte Ilaix Moriba zijn eerste doelpunt voor de Catalanen. "Ilaix dient zich aan. Elke keer als hij erin komt, dan voegt hij wat extra's toe aan het team. Hij heeft persoonlijkheid, is goed aan de bal en fysiek sterk. Hij maakte een schitterende goal en wordt steeds beter. Ondanks zijn jonge leeftijd verdient hij speeltijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws