Padt treft Ajax-jeugdheld: 'Ik wilde per se achter hem staan om van hem te leren'

Padt treft Ajax-jeugdheld: 'Ik wilde per se achter hem staan om van hem te leren'

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 09:55zo 07-03-2021 om 09:55

Laatste update: zondag 7 maart 2021 om 10:38zo 07-03-2021 om 10:38

Sergio Padt verheugt zich op het Eredivisie-duel met Ajax van zondag. Niet alleen genoot de doelman van FC Groningen zijn jeugdopleiding bij de Eredivisie-koploper, ook zijn jeugdheld Maarten Stekelenburg staat onder de lat in de Johan Cruijff Arena.

"Dat blijft altijd bijzonder en misschien is het de laatste keer. Het is alleen jammer dat er geen vijftigduizend man op de tribune zitten", zegt de dertigjarige Padt tegen de NOS over zijn terugkeer in Amsterdam. "In 2004 en 2005 was ik altijd ballenjongen en wilde ik per se achter Stekelenburg staan om van hem te leren. Hij was een voorbeeld voor mij en het is bijzonder om tegen hem te spelen. Ik heb nog een wedstrijdshirt van hem gekregen in 2009, die heeft nog steeds een mooi plekje."

Padt vertrekt na dit seizoen naar Ludogorets, maar wil het seizoen eerst goed afsluiten met Groningen. De ploeg van coach Danny Buijs dankt de huidige zesde plaats volgens hem voor een deel aan Arjen Robben, die nog nauwelijks in actie kwam. "De rol van Arjen Robben is heel belangrijk. Hij is een wereldspeler geweest en mensen kijken daarnaar op, ook al is hij er niet zo vaak als we hadden gehoopt. Hij praat met de jongens."

"En als hij de fitnessruimte binnen komt lopen, zie ik de jongens net even wat fanatieker de oefeningen doen dan normaal", vervolgt Padt. "Als je ziet hoeveel tijd en energie hij erin steekt, daar kunnen veel mensen wat van leren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - FC Groningen?

Winst Ajax
79%
Winst Groningen
11%
Gelijkspel
10%
(1014 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws