Breaking news

Tegenvaller voor FC Groningen: Robben mist wedstrijd tegen PSV

Van der Maarel: 'Ik denk dat er mensen aan onderdoor gaan, dat is zonde'

Van der Maarel: 'Ik denk dat er mensen aan onderdoor gaan, dat is zonde'

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 13:08zo 07-03-2021 om 13:08

Mark van der Maarel worstelde in het verleden vaak met de zenuwen en de druk bij FC Utrecht. Hij wist er uiteindelijk overheen te komen, maar het Utrecht-boegbeeld stelt dat er spelers zijn die hier niet mee om kunnen gaan. 

In een interview met ESPN vertelt Van der Maarel dat hij in het verleden flink last heeft gehad van supporters die hem uitjoelden. Hij legde zichzelf daarnaast veel druk op. Van der Maarel ziet het als een probleem voor jonge spelers in de Eredivisie. "Het is ook soms wel een taaie kluif voor jonge gasten. Met een vol huis, iedereen lijkt naar je te kijken. En dat is ook wel zo. Het is niet makkelijk om daar mee om te gaan. Daar heb ik veel last van gehad."

Van der Maarel ging uiteindelijk goed om met de situatie, maar denkt dat er veel spelers zijn die dat niet in zich hebben. "Er is best wel veel sentiment: vroeger, alles moest hard zijn. En dat is ergens ook wel zo, het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Maar ik denk ook dat er mensen aan onderdoor gaan. Dat is doodzonde, omdat je niet de volledige potentie bereikt. Ik kan niet oordelen over andere clubs, maar ik heb wel het gevoel dat er steeds meer aandacht voor is", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws