De Boer selecteert 31 spelers voor Oranje: Stekelenburg en St. Juste zitten erbij

De Boer selecteert 31 spelers voor Oranje: Stekelenburg en St. Juste zitten erbij

07-03-2021 20:00 Laatste update: 20:49
527

Frank de Boer heeft de voorlopige selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. De bondscoach selecteert 31 spelers. Maarten Stekelenburg is een van de verrassende namen in de selectie, net als Jeremiah St. Juste. Het is zijn eerste keer bij Oranje.

De Boer heeft bij het samenstelling van de selectie rekening gehouden met het EK van Jong Oranje, dat begint op 24 maart. "Voor de ontwikkeling van jonge spelers is het goed om wedstrijden op een eindtoernooi te spelen. Om die reden heb ik een aantal jongens niet opgenomen in onze voorlopige selectie, zodat ze het EK met Jong Oranje kunnen meemaken", zegt De Boer. "Uiteraard is het A-elftal altijd leidend, maar waar het kan willen we natuurlijk rekening met andere teams houden."

Stekelenburg behoort in ieder geval tot de voorselectie van Oranje en keert na een afwezigheid van 3,5 jaar terug. St. Juste zat er nog niet bij. Op vrijdag 19 maart wordt de definitieve selectie bekendgemaakt door De Boer.

Oranje speelt de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2022 in Istanbul. Woensdag 24 maart is Turkije de eerste tegenstander in het Türk Telekom Stadyumu, de thuishaven van Galatasaray. Voor bondscoach Frank de Boer is het een weerzien met de club waar hij in het seizoen 2003/2004 onder contract stond.

Drie dagen later - zaterdag 27 maart - komt Letland naar Nederland. Dit treffen vindt plaats in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, waar Oranje 72 maal eerder speelde. De interlandperiode in het voorjaar wordt dinsdag 30 maart afgesloten met Gibraltar – Nederland.

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal
Doelmannen:
Marco Bizot, Jasper Cillessen, Joël Drommel, Tim Krul, Maarten Stekelenburg
Verdedigers: Patrick van Aanholt, Daley Blind, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Jeremiah St. Juste, Kenny Tete, Joël Veltman, Stefan de Vrij, Owen Wijndal
Middenvelders: Donny van de Beek, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Marten de Roon, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Tonny Vilhena
Aanvallers: Ryan Babel, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Luuk de Jong, Donyell Malen, Memphis Depay, Quincy Promes, Calvin Stengs, Wout Weghorst