Ten Hag bevestigt: twee vraagtekens bij Ajax voor confrontatie met Young Boys

Ten Hag bevestigt: twee vraagtekens bij Ajax voor confrontatie met Young Boys

07-03-2021 15:53
19

Het is nog de vraag of Ajax-trainer Erik ten Hag donderdag in de eerste Europa League-ontmoeting met Young Boys een beroep kan doen op Daley Blind en Brian Brobbey. De verdediger en aanvaller bleven tegen FC Groningen aan de kant.

Ten Hag moest na de 3-1 zege het antwoord schuldig blijven op de vraag of Blind donderdag weer van de partij is. "Hij gaf gisteren aan op de training dat het niet goed genoeg was. Vandaar dat we besloten hebben hem eruit te houden", zegt Ten Hag bij ESPN over de knieklachten van Blind.

Ajax had Nicolás Tagliafico terug tegen Groningen, maar moest het ook stellen zonder Noussair Mazraoui, die met problemen aan zijn gezichtsvermogen kampt, terwijl Brobbey naast Blind op de tribune zat. "Daar zit wel vooruitgang in, maar ook achter zijn naam staat een vraagteken voor donderdag", aldus Ten Hag over Brobbey.

Ajax trapt donderdag om 18.55 uur af tegen Young Boys, dat op bezoek komt in Amsterdam. Een week later staat de return in Zwitserland op het programma. Tussendoor speelt Ajax in de Eredivisie een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.