Geen Konterman-effect voor PEC: Heracles overwint pech en wint in extra tijd

07-03-2021 16:26 Laatste update: 16:29
15

PEC Zwolle leek zondagmiddag op miraculeuze wijze een punt over te houden aan het Overijsselse onderonsje met Heracles Almelo, maar kreeg in de extra tijd alsnog het deksel op de neus. De thuisploeg had in het eigen Erve Asito vrijwel continu de overhand en zag twee doelpunten afgekeurd worden, maar kon vlak voor tijd alsnog feestvieren: Luca de la Torre besliste de wedstrijd op het allerlaatste moment.

PEC begon – met interim-trainer Bert Konterman voor het eerst op de bank – voortvarend in Almelo, maar Heracles nam al snel de regie over. Sinan Bakis verscheen tot twee keer toe vrij voor doelman Xavier Mous, maar de PEC-doelman hield zijn team met knappe reddingen op de been. Na kansen voor Vloet en opnieuw Bakis ging de bal er op slag van rust wél in: rechtsback Noah Fadiga combineerde met Delano Burgzorg en schoof de bal voorbij Mous. De VAR bleek echter een onverwachte spelbreker: Ismail Azzaoui bleek vlak voor de één-twee tussen Fadiga en Burgzorg nipt buitenspel te staan en de treffer werd afgekeurd.

De rust werd in de tweede helft met een kwartiertje verlengd, maar na een uur spelen gebeurde er opeens van alles. Giacomo Quagliata gaf voor, Vloet nam de bal knap mee en schoot hem vakkundig voorbij Mous: 1-0. Opnieuw werd het Heracles-feestje snel verpest: ditmaal door PEC. Eén minuut na de openingstreffer werd het namelijk alweer 1-1, na een spaarzame uitval van de gasten. Virgil Misidjan kreeg de bal niet onder controle, maar het leer belandde bij Mustafa Saymak, die wél de trekker overhaalde.

Weer een minuut later was het weer Heracles dat scoorde: Burgzorg rondde koeltjes af, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg kreeg geen grote kansen meer in de slotfase en PEC leek zelfs een stiekeme overwinning te gaan boeken: Mike van Duinen werd vrijgespeeld door Reza Ghoochannejhad en had opeens de 1-2 op zijn schoen, maar Robin Pröpper redde op de lijn.

Het leek dus bij 1-1 te blijven, maar De la Torre besliste in minuut 93 anders. De kleine Amerikaan werd door iedereen uit het oog verloren in het strafschopgebied en kopte een voorzet van Kasper Lunding tegen de touwen. Dankzij de even verdiende als late overwinning krijgt Heracles de play-offs om Europees voetbal weer in zicht: de ploeg van Frank Wormuth staat opgelijke hoogte met nummer negen sc Heerenveen.