Ten Hag voorstander van Oranje-terugkeer: Ik zou het zeker niet gek vinden

Ten Hag voorstander van Oranje-terugkeer: "Ik zou het zeker niet gek vinden"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 16:58zo 07-03-2021 om 16:58

Maarten Stekelenburg is kandidaat om terug te keren in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Ajax-trainer Erik ten Hag is voorstander, zelf rekent de ervaren keeper (38) nergens op.

Bondscoach Frank de Boer zat op de tribune tijdens Ajax - FC Groningen en maakt zondagavond toevallig de voorselectie van Oranje bekend. "Het zou mooi zijn als het gaat gebeuren. Ik zou het (een eindtoernooi, red.) nog wel een keer mee willen maken", aldus Stekelenburg na de 3-1 zege op Groningen tegenover ESPN.

Eind 2016 keepte Stekelenburg zijn laatste interland voor Oranje. Daarna raakte hij definitief uit beeld. Door de dopingschorsing van Andre Onana staat de routinier nu weer wekelijks onder de lat. "Ik reken op niets, maar het zou leuk zijn als ik weer bij Oranje zou zitten", reageert hij tijdens het perspraatje na afloop. "Ik heb nooit bedankt voor het Nederlands elftal, maar je moet natuurlijk wel veel spelen. Met De Boer heb ik geen contact gehad."

Ten Hag is onder de indruk van Stekelenburg. "Hij zit nu weer in zijn ritme. Je ziet hem van wedstrijd tot wedstrijd groeien. Dat is een een prettige wetenschap. Hij straalt ontzettend veel rust en kwaliteit uit." Of dat genoeg is voor een terugkeer bij Oranje? Ten Hag: "Dat is aan de bondscoach. Ik ga niet op zijn stoel zittten. Ik zou het zeker niet gek vinden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Stekelenburg een Oranje-oproep?

Ja
69%
Nee
31%
(2124 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws