Letsch reageert op Bazoer-verbanning: 'Daarom heb ik het besloten'

Letsch reageert op Bazoer-verbanning: 'Daarom heb ik het besloten'

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 17:13zo 07-03-2021 om 17:13

Laatste update: zondag 7 maart 2021 om 17:19zo 07-03-2021 om 17:19

Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft voor het duel met AZ gereageerd op de schorsing van Riechedly Bazoer. De Duitse oefenmeester bevestigt dat Bazoer zijn schorsing te danken heeft aan een incident op de training.

"Er is iets gebeurd tijdens de training en daarom heb ik besloten om hem niet in de selectie op te nemen. Ik wil niet in details treden. Er is iets gebeurd, daarom hebben we deze keuze gemaakt", vertelt Letsch voor de camera van ESPN. Vervolgens krijgt hij de vraag of het een moeilijke keuze was om Bazoer buiten de selectie te laten. "Dat maakt niet uit", reageert de trainer ontwijkend. "Enzo Cornelisse speelt vandaag. Hij deed het goed tegen Fortuna Sittard en ik heb vertrouwen in hem."

Letsch hield zich redelijk op de vlakte over de verbanning van Bazoer. "Het is zoals het is. Het is gebeurd, we gaan nu weer verder. Dit gebeurt overal in het voetbal. Ik focus me op de wedstrijd en de spelers die er wel bij zijn." Letsch wil ook niet zeggen of Bazoer volgende week, als Vitesse het opneemt tegen FC Utrecht, wel weer bij de selectie zit. "We zullen zien", antwoordt hij kort.

Bazoer zou zaterdag op de training een schop hebben uitgedeeld aan ploeggenoot Daan Huisman. Naar aanleiding daarvan is de 24-jarige international verbaal gebotst met Letsch en aanvoerder Remko Pasveer, waarna hij disciplinair geschorst werd. Toch zou de 52-jarige oefenmeester hebben overwogen om Bazoer op te stellen tegen AZ, omdat de sterspeler na de training direct zijn excuses maakte. Een deel van de spelersgroep vond alleen een minder goed plan, waardoor Bazoer het duel met vanaf de tribune moet bekijken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws