Tannane ondanks zege op AZ in mineur: 'Mis wel een hele mooie wedstrijd'

Tannane ondanks zege op AZ in mineur: 'Mis wel een hele mooie wedstrijd'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 09:09ma 08-03-2021 om 09:09

Laatste update: maandag 8 maart 2021 om 09:20ma 08-03-2021 om 09:20

Oussama Tannane is trots op het feit dat Vitesse zondagmiddag, zonder Riechedly Bazoer, karakter toonde tegen AZ (2-1 winst). De Marokkaanse spelmaker was bepalend met een assist, maar kreeg ook zijn vijfde gele kaart van het seizoen waardoor hij automatisch geschorst is voor het volgende Eredivisie-duel.

Tannane windt er na afloop geen doekjes om. "Ik denk dat iedereen heeft meegekregen wat er is gebeurd", stelt de middenvelder tegenover de NOS, doelend op de disciplinaire schorsing van Bazoer. "Dan is het niet heel makkelijk om geconcentreerd te voetballen de volgende dag. Uiteindelijk hebben we dat toch wel gedaan en daar moet ik iedereen de complimenten voor geven. We hebben echt gevochten voor elkaar."

Vitesse won met 2-1, maar moet het volgende week tegen FC Utrecht doen zonder de spelmaker. Tannane kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart en dat was zijn vijfde van het seizoen. "Ik kreeg een hele vieze trap op mijn enkel, toen zei de scheidsrechter (Pol van Boekel, red.) dat het op de bal was. Op een gegeven moment doet Matus Bero het en dan is het een gele kaart. Dan ga ik gewoon heel netjes naar hem toe om te vragen waarom deze wel en die andere niet? En dan trekt 'ie zomaar geel! Dan denk ik oké, als jij dat wil is dat allemaal leuk voor jou maar ik mis wel een hele mooie wedstrijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws