Update: Young Boys definitief zonder eerste keeper in eerste duel met Ajax

Update: Young Boys definitief zonder eerste keeper in eerste duel met Ajax

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 13:12ma 08-03-2021 om 13:12

Laatste update: dinsdag 9 maart 2021 om 10:20di 09-03-2021 om 10:20

Een aderlating voor BSC Young Boys: eerste keeper David von Ballmoos ontbreekt hoogstwaarschijnlijk in de eerste Europa League-ontmoeting met Ajax. Hij heeft een hersenschudding opgelopen.

Von Ballmoos raakte zaterdag geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen FC Vaduz (1-1). De doelman liet een houdbaar schot van Gabriel Lüchinger los en bij de rebound kreeg hij de heup van doelpuntenmaker Dejan Djokic tegen zijn hoofd. Na een lange blessurebehandeling werd Von Ballmoos overgebracht naar het ziekenhuis.

Young Boys bevestigt dat Von Ballmoos een hersenschudding heeft opgelopen. Het is hoogst onzeker of de keeper in actie kan komen tegen Ajax, aanstaande donderdag in de achtste finales van de Europa League. 'Het gaat naar omstandigheden goed met hem', aldus Young Boys in een verklaring. 'De komende dagen volgen er meer onderzoeken. Dan wordt bekeken wanneer hij weer kan gaan trainen."

De inzetbaarheid van Von Ballmoos tegen Ajax is 'zeer twijfelachtig', klinkt het. Guillaume Faivre (34) zal de eerste doelman vervangen in Amsterdam.

Update: BSC Young Boys reist definitief zonder eerste doelman David von Ballmoos af naar Amsterdam voor de eerste Europa League-ontmoeting met Ajax. De 26-jarige keeper is volgens zijn club aan de beterende hand, nadat hij afgelopen weekend een hersenschudding opliep tegen FC Vaduz. Het treffen met Ajax komt echter te vroeg. Guillaume Faivre (34) gaat Von Ballmoos vervangen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws