Jong Ajax mist opgelegde kansen en gaat onderuit tegen hekkensluiter Den Bosch

08-03-2021 20:39
47

Een slordig Jong Ajax heeft op De Toekomst niet weten te winnen van Keuken Kampioen Divisie-hekkensluiter FC Den Bosch. Het werd 1-2 in Amsterdam, waardoor Den Bosch een plek stijgt op de ranglijst. FC Dordrecht staat nu laatste.

Jong Ajax - FC Den Bosch 1-2
Het leek al snel een lastige avond te worden voor Den Bosch op bezoek bij Jong Ajax. Scheidsrechter Martin Pérez legde de bal al na tien minuten spelen op de stip, Kenneth Taylor maakte geen fout en zette de 0-1 op het scorebord.

Jong Ajax kreeg in de eerste helft een aantal uitstekende kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Den Bosch werd op den duur steeds sterker. Het resulteerde vlak voor rust in de verdiende gelijkmaker van Jizz Hornkamp, die Kjell Scherpen verschalkte. Ook in de tweede helft kreeg Ajax via Sontje Hansen en Naci Ünüvar een aantal prima kansen, maar het bleef lang 1-1.

Uiteindelijk ging Den Bosch met de volle mep terug naar Den Bosch. Roy Kuijpers profiteerde dankbaar van een fout van Jong Ajax-verdediger Neraysho Kasanwirjo, die de bal kinderlijk eenvoudig weggaf. Kuijpers schoot de bal, oog in oog met Scherpen, in het dak van het doel: 1-2. Hier bleef hij bij in Amsterdam.