'PSV wil transfer Drommel snel afronden en meldt zich bij FC Twente met bod'

'PSV wil transfer Drommel snel afronden en meldt zich bij FC Twente met bod'

09-03-2021 06:32 Laatste update: 06:39
228

PSV hoopt nog deze week een akkoord te bereiken over de transfer van Joël Drommel. De Eindhovenaren zijn inmiddels volop in onderhandeling met FC Twente, zo melden Voetbal International, het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf.

PSV is het met de 24-jarige doelman zelfs al op hoofdlijnen eens. Drommel heeft een aflopend contract bij FC Twente, maar de Tukkers hebben een optie om die verbintenis met één seizoen te verlengen. Volgens VI is de verwachting dat de transfersom richting de vier miljoen euro gaat.

De Telegraaf meldt dat Drommel ook bij Ajax op een schaduwlijst stond voor het geval Andre Onana zou vertrekken. Daarnaast was er buitenlandse belangstelling, onder meer van Red Bull Salzburg, maar een transfer naar een Nederlandse topclub geniet de voorkeur voor Drommel, die zich op die manier verder in de kijker wil spelen bij bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal.

Als Drommel aansluit bij PSV, is het de vraag wat dat voor Yvon Mvogo betekent. Het ED concludeert dat het voor alle partijen weinig zinvol is om de van RB Leipzig gehuurde doelman in Eindhoven te houden als hij de concurrentiestrijd verliest.

FC Twente speelde al in op een vertrek van Drommel. Lars Unnerstall bewandelt de omgekeerde weg en komt transfervrij over van PSV.