'Breuk aanstaande bij Heerenveen: Hamstra botst met clubleiding'

'Breuk aanstaande bij Heerenveen: Hamstra botst met clubleiding'

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 09:14di 09-03-2021 om 09:14

Technisch manager Gerry Hamstra is bij sc Heerenveen in aanvaring gekomen met de clubleiding. Een breuk tussen beide partijen lijkt onafwendbaar, meldt Voetbal International.

Hamstra verdiende de afgelopen jaren miljoenen op de transfermarkt met de verkoop van spelers als Denzel Dumfries, Michel Vlap, Kik Pierie en Chidera Ejuke. Als gevolg van het begrotingstekort, had hij echter steeds minder te besteden. Dit seizoen ging er ook nog eens een 'flinke hap' uit het spelersbudget, waarmee er ruis ontstond tussen Hamstra enerzijds en anderzijds directeur Cees Roozemond en de raad van commissarissen.

De Friezen weigerden geld vrij te maken voor transfers, waardoor Hamstra meerdere doelwitten misliep op de transfermarkt en trainer Johnny Jansen met een smalle selectie aan de competitie begon. In de wintermaanden slaagde Hamstra er alsnog in om spelers als Tibor Halilovic, Siem de Jong, Lasse Schöne en Rami Kaib binnen te halen, maar het kon zijn frustratie niet wegnemen.

Zo wilde Hamstra de 'vicieuze cirkel' doorbreken door het spelersbudget juist intact te houden, meldt VI. De technisch manager is de afgelopen periode gesterkt in zijn gevoel dat hij zijn ambities bij Heerenveen niet kan waarmaken. Hij is sinds 2016 in dienst bij de Friezen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws