Heerenveen zwaait technisch directeur per direct uit: 'Ik vind het heel spijtig'

Heerenveen zwaait technisch directeur per direct uit: 'Ik vind het heel spijtig'

09-03-2021 11:41 Laatste update: 11-03-2021 17:07
55

SC Heerenveen gaat op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Gerry Hamstra heeft de Friese club met onmiddellijke ingang verlaten.

Hamstra was bijna vijf seizoenen technisch directeur in het Abe Lenstra Stadion. In de afgelopen maanden ontstond er 'een groeiend verschil van inzicht over de visie en strategie naar de toekomst van de voetbalafdeling', meldt Heerenveen in een verklaring.

"Ik vind het heel spijtig dat onze wegen scheiden", reageert algemeen directeur Cees Roozemond, die niet meer op één lijn zat met Hamstra. "We zijn Gerry zeer erkentelijk voor hetgeen hij voor de club heeft gedaan."

Heerenveen gaat 'de komende periode' op zoek naar een vervanger voor Hamstra. "Helaas zaten de club en ik niet meer geheel op één lijn", aldus de hoofdrolspeler, die terugkijkt op een 'boeiende periode'. "Vanaf nu ga ik nadenken over een nieuwe uitdaging."

Hamstra verdiende de afgelopen jaren miljoenen op de transfermarkt met de verkoop van spelers als Denzel Dumfries, Michel Vlap, Kik Pierie en Chidera Ejuke, maar had als gevolg van een begrotingstekort steeds minder te besteden. Daar wrong de schoen onder meer.