Geen 'vader' Sulejmani tegen Ajax? 'Ze zijn erg voorzichtig met hem'

Geen 'vader' Sulejmani tegen Ajax? 'Ze zijn erg voorzichtig met hem'

Gepubliceerd: donderdag 11 maart 2021 om 17:15do 11-03-2021 om 17:15

Miralem Sulejmani maakte in de zomer van 2008 voor een recordbedrag van ruim zestien miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. De Serviër keert aanstaande donderdag terug in Amsterdam voor het Europa League-tweeluik van zijn huidige ploeg Young Boys met Ajax. Peter Birrer, die de Zwitserse ploeg op de voet volgt voor de Neue Zürcher Zeitung, verwacht echter weinig van Sulejmani tegen Ajax.

Sulejmani kwam tussen 2008 en 2013 in 158 officiële wedstrijden van Ajax in actie, voordat hij de overstap maakte naar Benfica. De club nam hem transfervrij over, maar in Portugal kwam hij niet goed uit de verf. In 2015 vertrok Sulejmani naar Young Boys, waar hij nu nog steeds actief is.

In gesprek met VoetbalPrimeur laat Birrer weten dat Sulejmani in het verleden erg belangrijk is geweest voor Young Boys. "Hij was een zeer belangrijke speler op het veld, maar zijn rol is de afgelopen jaren veranderd. Hij raakte steeds vaker geblesseerd. De club wil hem echter graag behouden, maar wel met wat lagere verwachtingen wat betreft zijn speeltijd. Ze zijn heel voorzichtig met Sulejmani", geeft Birrer aan.

De Young Boys-watcher verwacht niet dat Sulejmani een grote rol van betekenis gaat spelen tegen zijn oude ploeg Ajax. "Hij is de vader van dit Young Boys-team", vervolgt Birrer, die opmerkt dat Suljemani zeker nog waarde heeft voor het team. "Hij heeft veel ervaring en kan dat overbrengen op de jonge spelers die het op dit moment goed doen bij de club. Sulejmani is belangrijk, maar niet per se op het veld. Vooral naast het veld bewijst hij zijn waarde."

(Gijs Groeneveld/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws