Frenkie de Jong: Ik vind hem één van de beste spelers ter wereld

Frenkie de Jong: "Ik vind hem één van de beste spelers ter wereld"

09-03-2021 13:34 Laatste update: 14:19
27

FC Barcelona stuurde dinsdagmiddag Frenkie de Jong naar de persconferentie voor de Champions League-return tegen Paris Saint-Germain. De Oranje-international sprak onder meer over Neymar en Ilaix Moriba.

PSG heeft bevestigd dat Neymar ook de return tegen zijn oude club Barça mist door een dijbeenblessure. "Ik vind hem één van de beste spelers ter wereld. Als hij niet kan spelen, is dat voor ons beter", reageert De Jong. "Zonder Neymar is het altijd wat makkelijker."

Wedden

Meer odds

De Jong werd ook gevraagd naar de ontwikkeling van de achttienjarige Ilaix Moriba, die afgelopen weekend tegen Osasuna zijn eerste goal maakte voor Barcelona. "Het verbaast me niet. Ik zie hem dagelijks op de training en dan kun je wel zien dat hij kwaliteit heeft. Hij is jong en moet hard blijven werken, maar het is duidelijk dat hij hier een geweldige toekomst heeft."

Over zijn fitheid maakt De Jong zich ondanks het drukke Barça-programma geen zorgen. De Nederlander speelt vrijwel alles. "Ik voel me erg goed. We trainen goed en ik heb geen klachten. Dat is het belangrijkste. Ik heb veel minuten gespeeld en wil zo doorgaan."

Barça moet woensdagavond in Parijs een 1-4 nederlaag uit de eerste ontmoeting met PSG in de achtste finales van de Champions League zien weg te poetsen.