'Ik zeg niet dat Mvogo een slechte keeper is, maar het is wel PSV hè?'

'Ik zeg niet dat Mvogo een slechte keeper is, maar het is wel PSV hè?'

09-03-2021 19:16
53

Joop Hiele denkt dat PSV er goed aan doet om Joël Drommel zo snel mogelijk binnen te halen. De gewezen topkeeper vindt de huidige doelman van FC Twente een betere optie onder de Eindhovense lat dan Yvon Mvogo.

Het feit dat PSV zich heeft gemeld voor Drommel, bewijst volgens Hiele dat de clubleiding er net zo over denkt als hij en dat de goalie uit Bussum kansen gaat krijgen. "Ze hebben hem niet voor niks benaderd", zegt de nu 62-jarige ex-international tegen het Eindhovens Dagblad. "Hij is natuurlijk een heel stuk verder dan bijvoorbeeld Kjell Scherpen bij zijn stap naar Ajax."

Mvogo, de keeper die nu onder de lat staat in het Philips Stadion, kon Hiele nog niet bekoren. "Hij heeft mij niet honderd procent overtuigd. Hij is gehaald om zijn meevoetballende kwaliteiten, maar die heeft hij toch aardig weten te verbloemen. Het is geen slechte keeper, dat zeg ik niet, maar het is wel PSV hè? Afgezet tegen de kwaliteiten die Lars Unnerstall heeft, vind ik niet dat hij heel veel meerwaarde heeft geboden."

Drommel kan volgens de voormalig doelman dan ook een hoger niveau aantikken dan de Zwitser. "Op de lijn was het oké wat Mvogo deed en als hij wél de tijd had, dan zag het er meestal wel gedegen uit aan de bal. Maar dit niveau moet Drommel ook in huis kunnen hebben. Daarnaast kan hij ook nog doorgroeien."