Ajax-spelers grappen over Stekelenburg: 'Ook bij Oranje is hij weer de oudste'

Ajax-spelers grappen over Stekelenburg: 'Ook bij Oranje is hij weer de oudste'

09-03-2021 19:50
55

Davy Klaassen vindt dat Maarten Stekelenburg zijn plekje in de voorselectie van Oranje verdiend heeft. De spelers van Ajax maken vaak grappen over het feit dat de doelman ook in Zeist de oudste van het stel zal zijn.

Stekelenburg is 38 jaar en wordt nog dit jaar 39, maar dat weerhield bondscoach Frank de Boer er niet van om hem in de voorselectie op te nemen voor de WK-kwalificatieduels van eind maart. "Daar hebben we wel geintjes over gemaakt", zegt een lachende Klaassen tegenover Ajax TV. "We hadden de laatste tijd al gezegd dat hij misschien wel weer in aanmerking zou komen en ik denk ook dat hij het verdiend heeft."

Volgens de middenvelder uit Hilversum heeft Stekelenburg zijn waarde voor Ajax al bewezen. "De laatste twee maanden heeft hij het goed gedaan, want hij moest er vanuit het niets staan en dat doet hij gewoon", spreekt Klaassen zijn bewondering uit. "Wat dat betreft hoort hij zeker bij Oranje thuis. Hij vindt het leuk en wij zijn ook allemaal blij voor hem. We maken wel wat geintjes met hem dat hij toch weer de oudste is!"

Na de positieve dopingtest van Andre Onana moest Stekelenburg opdraven bij Ajax. De goalie uit Haarlem keepte sindsdien vier wedstrijden in de Eredivisie, twee bekerwedstrijden en twee Europa League-wedstrijden. Daarin kreeg hij zeven doelpunten tegen.