Dortmund bereikt na chaotisch duel kwartfinales van de Champions League

09-03-2021 22:55 Laatste update: 23:27
31

Borussia Dortmund staat in de kwartfinale van de Champions League. In eigen huis speelden de Duitsers met 2-2 gelijk tegen Sevilla, wat genoeg was voor het bereiken van de volgende ronde.

De eerste ontmoeting tussen Dortmund en Sevilla wonnen Die Borussen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met 2-3. Sevilla moest dus in ieder geval twee keer scoren om nog naar de kwartfinale te kunnen. Sevilla begon sterk aan het duel en domineerde de wedstrijd. De formatie van Julen Lopetegui wist een aantal kansen te creëren, alleen werden die niet verzilverd tot doelpunt.

Dortmund strafte dat genadeloos af, door de eerste echte kans meteen af te maken. Thomas Delaney veroverde de bal op de helft van Sevilla. Via een vloeiende aanval kwam de bal terecht bij Marco Reus. De Duitser behield het overzicht en legde de bal terug op Erling Haaland, die de bal in het net schoot: 1-0. Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond.

Na tien minuten in de tweede helft was er een opeenstapeling aan curieuze momenten. In eerste instantie leek Haaland de 2-1 te maken. De VAR stak daar echter een stokje voor: de goal van Haaland werd afgekeurd, omdat Jules Koundé in aanloop naar de goal een overtreding maakte op Haaland. In plaats daarvan kreeg Dortmund een penalty. Haaland ging zelf achter de bal staan, maar miste de strafschop. De Noorse spits mocht de penalty echter opnieuw nemen, omdat Sevilla-doelman Yassine Bounou te vroeg van zijn lijn stapte. In tweede instantie schoot Haaland de penalty wél binnen, al kwam Bounou aardig dichtbij..

In de 68ste minuut deed Sevilla nog wel wat terug, nadat het ook een penalty kreeg. Youssef En-Nesyri schoot de bal hard via de lat in het doel. In blessuretijd tekende En-Nesyri opnieuw voor een treffer: 2-2. Desondanks was het voor Sevilla niet genoeg om door te stoten in de Champions League. Over twee wedstrijden eindigde het treffen tussen de Dortmund en Sevilla in 5-4 voor de ploeg van trainer Edin Terzic. Dortmund gaat dus door naar de kwartfinales van het miljardenbal.