'Zware klap' voor De Ligt, 'moeilijk' voor Juventus: 'Dit gaat invloed hebben'

'Zware klap' voor De Ligt, 'moeilijk' voor Juventus: 'Dit gaat invloed hebben'

10-03-2021 06:48 Laatste update: 10:52
64

Matthijs de Ligt baalt als een stekker van de Champions League-uitschakeling van Juventus tegen FC Porto. Na een 2-1 nederlaag op bezoek in Portugal werd er dinsdagavond in de eigen Allianz Arena met 3-2 gewonnen, waardoor Porto op uitdoelpunten naar de kwartfinale gaat.

"Dit is echt een zware klap. Als je zo'n lange tijd tegen tien man speelt, doet het pijn wanneer je er op deze wijze uitvliegt", steekt De Ligt zijn teleurstelling na het laatste fluitsignaal niet onder stoelen of banken. In gesprek met Sky Sport Italia geeft hij aan dat De Oude Dame meer had verwacht van deze Champions League-editie.

"Tuurlijk, deze wedstrijd gaat invloed hebben op de rest van dit seizoen. We willen er staan in de Champions League, maar zijn al in maart uitgeschakeld. Het is heel moeilijk voor ons. We begonnen niet slecht, maar kwamen pas te laat aan het voetballen", aldus de Nederlander.

Alles leek de goede kant op te gaan, toen Juventus tien minuten na rust met een man meer kwam te staan. Porto-spits Mehdi Taremi kreeg een tweede gele kaart van Björn Kuipers. Hij trapte de bal weg, terwijl Kuipers al had gefloten. Juventus kwam na de rode kaart op voorsprong, maar wist niet verder weg te lopen bij Porto. In de verlenging ging het vervolgens mis voor de ploeg van trainer Andrea Pirlo: het werd 2-2 via Sérgio Oliveira, de 3-2 van Adrien Rabiot kwam te laat.