Bosz: 'Er is niet één individuele speler die Ajax zou willen hebben, wij ook niet'

Bosz: 'Er is niet één individuele speler die Ajax zou willen hebben, wij ook niet'

Gepubliceerd: woensdag 10 maart 2021 om 07:06wo 10-03-2021 om 07:06

Peter Bosz werd in de vorige ronde van de Europa League uitgeschakeld door Young Boys, de tegenstander van Ajax aankomende donderdag. De oefenmeester waarschuwt Ajax voor de speelstijl van de Zwitserse ploeg, maar geeft de Amsterdammers een goede kans de volgende ronde te bereiken.

Dat Young Boys in de vorige ronde Leverkusen wist uit te schakelen, kwam voor velen als een verrassing. Bosz stelt dat je bij de ploeg van trainer Gerardo Seoane niet een echte uitblinker aan kan wijzen. "Er is niet één individuele speler die Ajax nu zou willen hebben. En wij bij Bayer Leverkusen ook niet. Maar het is wel een goed team. Negentien punten voor in hun eigen competitie. Straks vier jaar op rij kampioen. Twee keer van ons gewonnen in de Europa League", geeft Bosz aan in het Algemeen Dagblad.

Young Boys speelt in een vergelijkbaar systeem als PSV op het moment doet, in een 4-2-2-2-formatie. "Daarom wordt het echt wel interessant", vervolgt Bosz. "Ajax tegen Young Boys is een botsing van stijlen. Ajax zal defensief veel in één-tegen-één-situaties komen, want Ajax speelt met twee centrale verdedigers en Young Boys met twee centrale spitsen. Waar zij moeite mee hebben, is als jij schakelt naar 3-4-3, wat wij vanaf de tweede helft van de heenwedstrijd deden. Dan kunnen hun twee spitsen het niet meer belopen. Ajax bouwt onder Erik ten Hag ook al vaak met drie man op."

Kansen
Bosz en zijn assistent bij Leverkusen, Hendrie Krüzen, verwachten dat Ajax over twee duels de betere zal zijn. "De hamvraag wordt: gaan we Ajax-voetbal zien of Young Boys-spel? Ajax heeft absoluut de kwaliteiten om onder hun druk uit te voetballen. Ik verwacht eerlijk gezegd dat Ajax over twee duels toch makkelijk doorkomt. Hendrie denkt dat Ajax wel wint, maar dat het veel moeilijker wordt", sluit Bosz af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax de heenwedstrijd van Young Boys winnen?

Ja
82%
Nee, ze spelen gelijk
11%
Nee, Young Boys wint
7%
(5144 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws