Geen succesverhaal bij Ajax: 'Milan, Real, United, idee dat hij zo ver kon komen'

Geen succesverhaal bij Ajax: 'Milan, Real, United, idee dat hij zo ver kon komen'

Gepubliceerd: woensdag 10 maart 2021 om 07:41wo 10-03-2021 om 07:41

Miralem Sulejmani werd in 2008 met hoge verwachtingen binnengehaald door Ajax, dat 16,25 miljoen euro betaalde aan sc Heerenveen. Teammanager David Endt zag dat het al snel misging bij de Serviër, die leunde op zijn talent.

Marco van Basten was de trainer die Sulejmani koste wat kost naar de Arena wilde halen. Daar was, met ruim zestien miljoen euro, een flink bedrag voor nodig. "Marco zag het pure talent en de absolute begaafdheid", begint Endt zijn gesprek met de NOS. "Als een bom kwam Sulejmani binnen, er was een waanzinnig bedrag voor hem betaald. Een stralende verschijning, die zin had er iets van te maken."

Al snel kwam er echter kritiek op Sulejmani, zag ook Endt. "Hij werd bekeken op basis van het bedrag dat hij had gekost en wat hij verdiende. En als je het dan niet waarmaakt, krijg je weerstand vanuit allerlei hoeken. Er komt druk. Dat had invloed op de verhoudingen in de kleedkamer. Niet makkelijk voor een jonge jongen met zo'n hoog prijskaartje."

De man die het zo in hem zag zitten, Van Basten, was al voor het einde van het seizoen vertrokken. Martin Jol volgde hem op en sindsdien ging het minder met Sulejmani. "Miralem leunde zo op het overvloedige talent, dat arbeid leveren op de derde plaats kwam. Om echt op het allerhoogste niveau te spelen, moet je meer bieden dan hij heeft gedaan. Young Boys is een uitstekende ploeg in Zwitserland, maar niet AC Milan, Real Madrid, Manchester United. Het was toch het idee dat hij de kwaliteit had om zo ver te komen", aldus Endt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws