'Mbappé wijst naar Neymar en laat Paris Saint-Germain langer wachten'

'Mbappé wijst naar Neymar en laat Paris Saint-Germain langer wachten'

10-03-2021 08:15
25

Het contract van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain loopt nog door tot de zomer van 2022, maar de Franse topclub hoopt het contract van de aanvaller zo snel mogelijk te verlengen. Mbappé zelf doet het echter rustig aan en wijst naar het contract van ploeggenoot Neymar.

Mbappé, die in het geruchtencircuit gelinkt wordt aan onder meer Real Madrid en Liverpool, heeft geen haast en laat Paris Saint-Germain al een tijdje in de wachtkamer zitten. Het Franse L'Équipe meldt dat de aanvaller alleen na wil denken over een langer verblijf in Parijs, wanneer de club hem een salaris aan kan bieden dat gelijkwaardig aan dat van Neymar.

Mbappé denkt aan een bedrag van 35 miljoen euro per jaar. PSG wil zijn parel een contract aanbieden van vier of vijf jaar, maar is vanwege de coronacrisis voorzichtig met het bieden van een salaris van 35 miljoen per jaar. Er zouden al meerdere gesprekken plaatsgevonden hebben tussen de clubleiding en de vertegenwoordigers van Mbappé. Mocht er geen akkoord bereikt worden, dan is een vertrek bespreekbaar aankomende zomer. PSG wil minstens 200 miljoen voor Mbappé.

De jonge aanvaller denkt zelf serieus na over zijn toekomst. De belangrijkste gegadigde om hem weg te halen uit Parijs is Real Madrid, maar ook bij De Koninklijke verwacht Mbappé een salaris van 35 miljoen euro per jaar. Het is nog maar de vraag of de club aan die vraag kan voldoen.