Update: United Vansen reageert alsnog en 'werkt aan oplossing' met geplaagd ADO

Update: United Vansen reageert alsnog en 'werkt aan oplossing' met geplaagd ADO

10-03-2021 14:38 Laatste update: 14:36
95

Het blijft maar rommelen in Den Haag. De clubleiding van ADO en grootaandeelhouder United Vansen treffen elkaar over een tijdje mogelijk wéér voor de rechter. De Chinezen zouden volgens ingewijden een betalingsachterstand hebben van 'miljoenen euro's' hebben.

Dat meldt Voetbal International. De Chinezen zouden niet langer bereid zijn om geld over te maken naar het Cars Jeans Stadion. In de overeenkomst tussen beide partijen staat dat United Vansen elk jaar, in afgesproken termijnen, geld moet overmaken. Sinds het seizoen 2020/2021 zou ADO echter geen cent meer hebben gezien. Hierdoor zijn de kosten bij ADO flink opgelopen.

ADO heeft United Vansen de afgelopen maanden een aantal keer om opheldering gevraagd, maar een geruststellende reactie bleef uit. 'Wij willen en kunnen niet meer betalen', zou er vanuit United Vansen gecommuniceerd zijn richting de club. ADO heeft volgens VI daarom besloten de gang naar de rechter te maken, mocht United Vansen niet snel met geld over de brug komen. Bij ADO heerst de angst dat het de salarissen aan het einde van dit seizoen niet meer kan betalen. 

ADO wil dat de Chinezen betalen óf afstand doen van hun aandelen in de club. Er zou zelfs al een andere geïnteresseerde partij klaarstaan om deze aandelen over te nemen. ADO en United Vansen willen niet inhoudelijk reageren op de kwestie.

Update: United Vansen heeft bij monde van CEO Felix Wu alsnog gereageerd op de onrust rondom ADO. "We werken aan een oplossing, meer kan ik er op dit moment niet over zeggen", laat hij weten aan Omroep West. Mogelijk volgt er na het weekend een uitgebreidere reactie van de Chinese partij.