Pierie zag dat Haaland 'er geen pepernoot van bakte': 'Echt ongekend'

Pierie zag dat Haaland 'er geen pepernoot van bakte': 'Echt ongekend'

10-03-2021 09:20 Laatste update: 09:23
46

Kik Pierie, die dit seizoen door Ajax verhuurd wordt aan FC Twente, stond in het verleden met Nederland O17 oog in oog met spelers als Phil Foden, Jadon Sancho én Erling Haaland. De verdediger was destijds echter niet onder de indruk van de Noorse spits.

Haaland maakt dit seizoen furore bij Borussia Dortmund en wordt inmiddels gezien als een van de beste spitsen ter wereld. Pierie had niet verwacht dat de Noor zó goed zou worden, hij moet zelfs eerlijk zeggen dat Haaland hem tegenviel. "In de poulefase speelden we tegen Noorwegen, mét Haaland. Die bakte er geen pepernoot van", vertelt Pierie in gesprek met FC Twente TV. "Als je ziet wat hij nu doet, dat is echt ongekend. Ik had nooit verwacht dat die jongen zo goed zou worden."

Van Foden en Sancho, die hij daarvoor tegenkwam tegen Engeland O17, raakte hij wél onder de indruk. "Dat was een hele zware wedstrijd. Ik heb nog nooit in mijn leven zo'n snel voetenwerk gezien", vervolgt Pierie, die door Erwin van de Looi voor het eerst opgeroepen is voor Jong Oranje voor het EK in maart. "Het is een eer, om voor je land gevraagd te worden. Maar het is natuurlijk maar een voorselectie", sluit de verdediger af.