Blessure-update van Ten Hag: Ajax zonder Blind tegen Young Boys

Blessure-update van Ten Hag: Ajax zonder Blind tegen Young Boys

10-03-2021 12:21 Laatste update: 12:23
88

Daley Blind zal de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Europa League tussen Ajax en Young Boys aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij heeft nog te veel last van zijn knie en kan niet spelen.

De verdediger van Ajax moest in de rust van het bekerduel met sc Heerenveen (0-3) vervangen worden met klachten en daardoor moest hij de thuiswedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen zondag (3-1) ook al aan zich voorbij laten gaan. Daarmee is de kous nog niet af, want trainer Erik ten Hag heeft op een persconferentie bekend gemaakt dat Blind ook tegen Young Boys zal ontbreken.

Dat zal waarschijnlijk betekenen dat Lisandro Martínez wederom links centraal in de verdediging zal spelen, dat Nicolás Tagliafico de linksback is en Ryan Gravenberch op het middenveld de spelmaker zal zijn. "Dat zou kunnen", zegt Ten Hag daarover. "Maar als Daley erbij was geweest, had dat ook gekund."

Blind is er net als Noussair Mazraoui, Andre Onana en Sébastien Haller op zeker niet bij, terwijl achter de naam van Brian Brobbey nog een vraagteken staat. "We moeten het doen met de spelers die we tot onze beschikking hebben", reageert de oefenmeester van Ajax. "De kans is groot dat Tadic dus in de spits staat, maar jullie zullen moeten afwachten wat er op het opstellingsformulier staat."